Gyors mézes és fokhagymás sertésszelet
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
2 evőkanál méz
1 evőkanál szójaszósz
1 tk rizsecet
3 gerezd fokhagyma apróra vágva; majd összetörve
1 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál sótlan vaj
2 sertésszelet
egy kis marék friss petrezselyem tálaláshoz
Elkészítés:
Keverjük össze a mézet, a szóját, a rizsecetet és a fokhagymát egy kis tálban. Egy másik tálban keverjük össze az olajat és a vajat.
Egy serpenyőt erős lángon forrósítsunk fel. Kenjük meg a sertésszeleteket az olaj és vaj keverékével, fűszerezzük, majd 4-6 percig főzzük félig megforgatva, amíg meg nem puhul.
Emeljük ki a sertéshúst a serpenyőből egy tányérra csipesszel, majd kenjük meg mindkét oldalát a mézes keverékkel, és tegyük vissza a serpenyőbe, hogy mindkét oldalát egy-egy percig főzzük.
A szeleteket néhány percig pihentetjük, majd a serpenyőben lévő levet csepegtessük a húsra tálaláshoz. A befejezéshez szórjuk meg petrezselyemmel, ha szeretjük.
Gyors mézes és fokhagymás sertésszelet eredeti képe és receptje:bbcgoodfood
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu