Könnyű vajas csirke

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
csont nélküli bőr nélküli csirkemell( 910 g ) kockára vágva
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 teáskanál chili por
½ teáskanál kurkuma
6 evőkanál sótlan vaj
1 ½ csésze apróra vágott hagyma( 225 g )
3 teáskanál garam masala
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál cayenne bors
1 evőkanál reszelt gyömbér
3 gerezd fokhagyma felaprítva
1 db fahéjrúd
paradicsomszósz( 395 g )
1 csésze víz( 240 ml )
1 csésze tejszín( 240 ml )
főtt rizs a tálaláshoz
apróra vágott friss koriander a díszítéshez


Elkészítés:
Egy nagy tálban fűszerezzük a csirkét sóval, borssal, 1 teáskanál chiliporral és a kurkumával. 15 percig állni hagyjuk pácolódni. Olvasszuk fel 2 evőkanál vajat egy nagy lábosban közepes lángon. A csirkét megpirítjuk, majd kivesszük az edényből. Olvasszunk fel további 2 evőkanál vajat az edényben, majd adjuk hozzá a hagymát, a garam masala-t, a maradék teáskanál chiliport, a köményt, a gyömbért, a fokhagymát, a cayenne-t, a fahéjat, a sót és a borsot. Főzzük. Adjuk hozzá a paradicsomszószt, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a vizet és a tejszínt, majd forraljuk össze. Tegyük vissza a csirkét az edénybe, fedjük le, és pároljuk 10-15 percig. Hozzákeverjük a maradék 2 evőkanál vajat, és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk. A csirkét rizsre tálaljuk és korianderrel díszítjük.


Az indiai klasszikusnak ez az egyszerűsített változata csirkét, paradicsomszószt és egy csomó aromás fűszert kombinál egy edényben, hogy egy ízletes vacsorát készítsünk. Könnyű vajas csirke eredeti kép, recept:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu