Tejszínes csirkemell

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
4 csont nélküli bőr nélküli csirkemell
200 g csomag koktélparadicsom
3 evőkanál pesto
3 evőkanál 30% tejszín
friss bazsalikom( ha van )


Elkészítés:
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat , lehetőleg tapadásmentesen. Hozzáadjuk a csirkét, és addig sütjük, amíg egy kicsit színt nem kap. Fordítsuk meg a csirkét, és süssük meg a másik oldalát is. Folytassuk a főzést 12-15 percig, amíg a csirke megpuhul. Ízesítsük az egészet kevés sóval, borssal. A paradicsomokat félbevágjuk és a serpenyőbe dobjuk, pár percig kavarva, amíg el nem kezd puhulni. Csökkentsük a lángot, és keverjük hozzá a pestót és a tejszínt. Megszórjuk néhány bazsalikomlevéllel, ha van, majd rizzsel és salátával vagy pépesítve és brokkolival tálaljuk.


Tejszínes csirkemell eredeti receptje,képe:bbcgoodfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu