Penne paradicsomszósszal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
½ közepes hagyma apróra vágva
½ teáskanál piros chili pehely
1 gerezd fokhagyma felaprítva
zúzott paradicsom( 395 g )
só ízlés szerint
½ font penne tészta( 225 g )


Elkészítés:
Melegítsük fel egy nagy serpenyőt közepes lángon. Adjuk hozzá az olívaolajat és a hagymát, és főzzük, amíg a hagyma áttetsző lesz, 8-10 percig. Adjunk hozzá a chili pehelyt és a fokhagymát, és főzzük további 2 percig, amíg illatos lesz. Hozzákeverjük a paradicsomot, és fedő nélkül 20 percig pároljuk. Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. A tésztát a csomagoláson található utasítások szerint főzzük ki. Vegyünk ki ½ csésze (120 ml) tésztavizet, majd csepegtesse le a tésztát. A lecsepegtetett tésztát hozzáadjuk a szószhoz. Jól keverjük össze, ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés tésztavizet, hogy lazítsuk a szószt. Ízlés szerint sóval ízesítjük.


Penne paradicsomszósszal eredeti képe és receptje:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu