Sonka és bableves

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
kb. 25 dkg kockára vágott sonk
2 sárgarépa
2 darab zeller
1 közepes hagyma apróra vágva
1/2 tk. só
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsom szósz
4 c. csirke alaplé
2 x kb. 400g babkonzerv lecsepegtetve és leöblítve
1 babérlevél
6 kakukkfű
1/2 tk. őrölt feketebors
2 evőkanál vágott petrezselyem


Elkészítés:
Melegítsük fel egy nagy holland sütőt közepes lángon. Adjuk hozzá az olívaolajat, majd a sonkát. Sütjük, amíg aranybarna nem lesz, időnként megkeverve, körülbelül 6-8 percig. Tegyük a sárgarépát, a zellert és a hagymát a holland sütőbe. 1/2 teáskanál sóval ízesítjük. Főzzük 8-10 percig, időnként megkeverve, amíg a zöldségek megpuhulnak. Adjuk hozzá a fokhagymát és a paradicsompürét, és keverjük össze. Főzzük még 2 percig. Adjuk hozzá az alaplevet, a babot és a babérlevelet, ha használunk. Konyhai zsineg segítségével kötözzük össze a kakukkfüvet egy csokorba, és adjuk hozzá az edényhez. Forraljuk fel a levest közepesen magas lángon, majd forraljuk közepesen alacsony lángon 10-12 percig, hogy kissé besűrűsödjön, és az ízek összeérjenek. Vegyük ki a kakukkfüvet és a babérlevelet. Adjuk hozzá fekete borsot, majd ízlés szerint sózzuk. Petrezselyemmel tálaljuk.


Sonka és bableves képe és receptje eredetileg:thepioneerwoman

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu