Kolbászmártás

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
kb. 45 dkg kolbász
1/2 hagyma apróra vágva
1/3 csésze liszt
3 1/2 csésze teljes tej
1/2 tk. fűszerezett só
1/2 tk. őrölt fekete bors
1 tk. szárított zsálya vagy kakukkfű opcionális
só ízlés szerint
keksz tálaláshoz


Elkészítés:
A kolbászt bőre nélkül tegyük a serpenyőbe, szórjuk rá egyenletesen a felaprított hagymát. Közepes lángra tesszük, és időnként megkeverve addig főzzük, amíg a kolbász már nem rózsaszínű lesz, és a hagyma megpuhul, 8-10 percig. Csökkentsük a hőt alacsonyra. Szórjuk rá a lisztet a kolbászra, és keverjük össze. Hagyjuk 2 percig főni, időnként megkeverve, amíg a liszt enyhén megpirul. Keverés közben felöntjük a tejjel. Növeljük a hőt közepesen magasra. Amikor a keverék felforr és besűrűsödik, csökkentsük a hőt alacsonyra. Adjuk hozzá a fűszerezett sót, fekete borsot és zsályát vagy kakukkfüvet, ha használunk, és hagyjuk 8-10 percig párolni, időnként megkeverve, amíg besűrűsödik. Sóval és még több borssal ízesítjük. Melegen kekszre tálaljuk.


Tipp: A szósz besűrűsödik, ahogy hül. Ha nem tálaljuk fel azonnal, adjunk hozzá további 1/2 csésze tejet a keverékhez, hogy normál állagúra hígítsuk. Az eredeti Kolbászmártás receptje, képe:thepioneerwoman

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu