Zellersaláta
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
30 dkg burgonya
3 db tojás
30 dkg zeller
só
1 vöröshagyma
bors
olaj
víz
Elkészítés:
30 dkg, héjában főtt burgonyát megtisztítunk, és ha kihűlt,
vékony karikákra szeleteljük, ugyanígy 3 db, keményre főtt,
hámozott tojást. 30 dkg zellert megtisztítunk, uborkagyalun
vékonyra legyaluljuk és besózzuk. Egy fej megtisztított vöröshagymát
is vékonyra szeletelünk. Az így előkészített
anyagokat törött borssal, sóval, olajjal ízesített, vízzel hígított
ecetes mártásban óvatosan összekeverjük. Néhány órával tálalás,
illetve fogyasztás előtt készítsük el, hogya salátalé jól átjárja.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu