Tölteni való zöldpaprika eltevése
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
zöldpaprika
víz
szalicil
só
Elkészítés:
A teljesen hibátlan, húsos zöldpaprikát megmossuk, szárát,
magházát kivesszük, és egymásba rakva - hegyükkel lefelé
fordítva - nagy, széles szájú üvegekbe rakjuk. Gyengén sós
vizet forralunk (5 l vízbe két evőkanál sót teszünk), és kihűtve
a paprikára öntjük. Tetejére szalicilt szórunk, és lekötjük.
Egy 3-4 literes üvegre 1 dkg szalicilt tegyünk. Felhasználás
előtt a paprikáról öntsük le a szalicilos, sós vizet, és tiszta,
hideg vízzel öblítsük le.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu