Tölteni való zöldpaprika eltevése

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
zöldpaprika
víz
szalicil



Elkészítés:
A teljesen hibátlan, húsos zöldpaprikát megmossuk, szárát, magházát kivesszük, és egymásba rakva - hegyükkel lefelé fordítva - nagy, széles szájú üvegekbe rakjuk. Gyengén sós vizet forralunk (5 l vízbe két evőkanál sót teszünk), és kihűtve a paprikára öntjük. Tetejére szalicilt szórunk, és lekötjük. Egy 3-4 literes üvegre 1 dkg szalicilt tegyünk. Felhasználás előtt a paprikáról öntsük le a szalicilos, sós vizet, és tiszta, hideg vízzel öblítsük le.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu