Sárgabarackos-szedres clafoutis

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
13 dkg rétesliszt
3 tojás
5 dkg cukor
l csomag vaniliás cukor
3 dl 3
5 százalékos tej
csipetnyi só
sárgabarack
szeder


Elkészítés:
A sárgabarackot kettéválasztjuk és kimagozzuk, a szedret alaposan átöblítjük. Egy nagyobb pitetálat vajjal kikenünk, majd sárgabarackkal megpakoljuk, és minden barackba szedret rakunk. A tojást habosra verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a lisztet is, és a tejjel felengedjük.A sürű tésztát a gyümölcsre öntjük. 185 fokra elömelegített sütőben kb. fél óra alatt szép színesre sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu