Sárgabarackos-szedres clafoutis
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
13 dkg rétesliszt
3 tojás
5 dkg cukor
l csomag vaniliás cukor
3 dl 3
5 százalékos tej
csipetnyi
só
sárgabarack
szeder
Elkészítés:
A sárgabarackot kettéválasztjuk és kimagozzuk, a szedret alaposan átöblítjük.
Egy nagyobb pitetálat vajjal kikenünk, majd sárgabarackkal megpakoljuk, és minden barackba szedret rakunk. A tojást habosra verjük, hozzáadjuk a cukrot,
majd a lisztet is, és a tejjel felengedjük.A sürű tésztát a gyümölcsre öntjük.
185 fokra elömelegített sütőben kb. fél óra alatt szép színesre sütjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu