Török szederpuding

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
l tojás
3/4 pohár liszt
1 pohár barnacukor
kb. l liter tej
20 dkg fekete szeder
kókuszreszelék
kb. 15 dkg keksz (háztartási vagy édes)
vanilia


Elkészítés:
A lisztet, cukrot, tejet, tojást, és a kókuszreszeléket folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Egy hőálló tálba beletördeljük a kekszet. Amikor a tejes massza felforrt, levesszük a tűzről, és kézimixerrel habosra verjük. Utána óvatosan belekeverjük a szedret és ráöntjük a kekszre. Miután szobahőmérsékletűre hűlt, hűtőbe tesszük, és tálalásig ott tartjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu