Burgonyás kenyér

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2 közepes nagyság burgonya
4ek cukor
csipetnyi só
25dkg finomliszt


Elkészítés:
A közepes nagyságú krumplit puhára főzzük.Csipetnyi sót adunk hozzá majd a kihűlt lében összetörjük. Ezután adunk cukrot és a lisztet, és annyi vizet, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. Letakarjuk és langyos helyen 3-7 napig pihentetjük. 5 nap után a kovász kissé savanykás illatú lesz, és a felületén kis apró buborékok képződnek. Ekkor a kovász erjedésben van. Annyit veszünk ki belőle amennyi a sütéshez kell. Ami megmaradt ahhoz egy kis vizet és lisztet adunk. Az így megmaradt kovász hűtőben kb. egy-két hétig tartható el.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu