Burgonyás kenyér
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
2 közepes nagyság burgonya
4ek cukor
csipetnyi só
25dkg finomliszt
Elkészítés:
A közepes nagyságú krumplit puhára főzzük.Csipetnyi sót adunk hozzá majd a kihűlt lében összetörjük.
Ezután adunk cukrot és a lisztet, és annyi vizet, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen.
Letakarjuk és langyos helyen 3-7 napig pihentetjük.
5 nap után a kovász kissé savanykás illatú lesz, és a felületén kis apró buborékok képződnek. Ekkor a kovász erjedésben van.
Annyit veszünk ki belőle amennyi a sütéshez kell. Ami megmaradt ahhoz egy kis vizet és lisztet adunk.
Az így megmaradt kovász hűtőben kb. egy-két hétig tartható el.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu