Diós beigli

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Fél kg liszt
25 dkg vaj
vagy margarin
2 tojás
5 dkg cukor
2 dkg élesztő
2 dl tej

dió


Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben pici cukorral és egy evőkanál liszttel felfuttatjuk. A felsorolt anyagokból könnyen gyúrható tésztát készitünk, majd letakarva kb. egy órát pihentetjük. Ezután a tésztából kettő cipót csinálunk, és először az egyiket téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük darált dió töltelékkel, feltekerjük és ismét pihentetjük egy kicsit. Közben bemelegítjük a sütőt, a beiglit megkenjük tojással és megsütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu