Tejberizs torta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A töltelékhez és díszítéshez: 7
5 dl tej
16 dkg + 2 evőkanál cukor
1 kezeletlen citrom lereszelt héja
20 dkg rizs
14 lap zselatin (42 g
ha nem lapot veszünk mindig meg kell szorozni hárommal annyi gramm)
80 dkg habtejszín
1 kg eper 2.5 dl almalé
1 csomag piros tortazselé


Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból az alaprecept szerint tortalapot sütünk. A tejet a cukorral, a citromhéjjal és a rizzsel kevergetve felforraljuk, a legalacsonyabb hőfokon 30-35 percig duzzadni hagyjuk. A zselatin beáztatjuk, kinyomkodjuk, és a rizsbe keverjük. Többször kevergetve kihűtjük. A süteményt vízszintesen kettévágjuk, az alja köré karikát teszünk. A tejszínt habbá verjük, kanalanként belekeverjük a rizst, a felét a lapra simítjuk, rátesszük a tetejét, és megkenjük a maradék rizzsel. 2 órán át hűtjük. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, félbevágjuk, és a tortára tesszük. A zselét az almalével és 2 evőkanál cukorral a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük, és elosztjuk az epren.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu