Karjalanpaisti
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
50 dkg birkahús
30 dkg marhahús
30 dkg sertéshús
só
Elkészítés:
A jól besózott húsokat zománcozott fazékba rakjuk, ráteszünk
egy, a fazék átmérőjénél valamivel kisebb tányért, nehezékekkel
lenyomatjuk, és egy éjszakán át állni hagyjuk.
Másnap a húsokat kockákra vágjuk, és egy agyagedénybe tesszük úgy, hogy a zsírosabb darabok felülre kerüljenek.Ráöntünk annyi, forrásban levő vizet, hogy az egészet ellepje,és az edényt fedő nélkül, meleg sütőbe tesszük. Egészen kis tűznél, 3 órán át abáljuk (tehát a víz ne forrjon, csak gyöngyözzön.)
Vajas burgonyát vagy párolt rizst adunk hozza koretnek.
Elkészítési idő 3 óra + pácolás
( skandináv recept )
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu