Fekete bab kesudióval
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
40 dkg fekete bab
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál étkezési keményít
20 dkg kesudió
2 evőkanál olaj
3 evőkanál hoisinmártás
4 dl csirkeleves (lehet kockából is)
4 evőkanál fekete babmártás (csípös)
Elkészítés:
A sózott fekete babot előző este beáztatjuk, majd felhasználáskor
leszűrjük. Felhevített olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát,
majd hozzáadjuk a babot és a kesudiót. Hoisinmártással és babmártással ízesítjük, felöntjük a csirkelevessel,és lassú forralással készre pároljuk. Amikor a bab megpuhult,besűrítjük kevés vízzel elkevert keményítővel.
Kínai étel
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu