Gombafelfújt
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
35 dkg gomba
3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír
2
zsemle
3 egész tojás
zöldpetrezselyem
só
bors
Elkészítés:
35 dkg gombát megtisztítunk, apróra vágunk és olajon vagy zsíron
sóval, törött borssal puhára párolunk, azután hűlni tesszük,
Két zsemlét tejben megáztatunk. Jól kicsavarjuk, villával széttőrjük. Hozzáadunk egyenként 3 tojássárgáját, a párolt gombát amelyből két kanálra valót félretettünk. Végül hozzákeverjük a
tojások keményre vert habját. Kikent formába öntjük és 50 percig
gőzben főzzük.Tálra kiborítva, a félretett gombával és apróra
vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, ízlés szerint gomba-
vagy sajtmártást adunk hozzá.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu