Gombás tekercs
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
a karfioltekercséhez hasonló alap; 2 evőkanál olaj
vagy 5 dkg vaj
35 dkg gomba
1 csapott evőkanál liszt
kevés
tej
1 deci tejföl; tetejére -2 dkg vaj
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Az olajon vagy a vajon sóval, törött borssal fűszerezve megpároljuk
a vastagabb szeletekre vágott gombát, zsírjára sütjük,
majd a liszttel meghintve, kissé pirítjuk. Felengedjük a tejjel,
sűrüre főzzük, és a tűzről levéve, elkeverjük benne a tejfölt. Ezzel
töltjük a kisült tésztalapot, és összegöngyölve, forró tálra
tesszük. Megöntözzük a 2 deka olvasztottvajjal, és a tetejét
meghintjük sajttal.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu