Spenótfőzelék
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 kg spenót vagy 2 doboz mélyhűtött paraj
3 evőkanál olaj vagy 5 dkg vaj
5 dkg liszt
4 dl tej
só
törött bors vagy fokhagyma
Elkészítés:
A spenótot kiválogatással megtisztítjuk és több vízben jól átmossuk.
Forró sós vízbe dobjuk és 10 percig főzzük. Levétől leszűrjük,
szitán áttörjük vagy húsdarálón ledaráljuk. A zsiradékból és a lisztből világos rózsaszínű rántást készítünk, ahhoz adjuk az áttört spenótot, előbb kevés vízzel, majd a tejjel felengedjük,és jól fe1főzzük. Felengedhetjük hús- vagy csontlével is.Ízlés szerint törött borssal vagy fokhagymával ízesíthetlük. Feltétnek
bármilyen hús- vagy tojásételt adunk hozzá. (Felengedés
után adhatunk a főzelékhez egy karikára vágott, tejbe áztatott
kiflit vagy zsemlét, ami sűríti, és jó ízt is ad nekí.)
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu