Karalábé tejföllel
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
8-10 fej fiatal karalábé
3 dkg vaj vagy olaj
1 tojássárgája
1 dl tejföl vagy tejszín
zöldpetrezselyem vagy
zöld kapor
só
Elkészítés:
A megtisztított karalábét vékony csíkokra vágjuk, gyengén megsózva,
vajban fedő alatt megpároljuk. A nem egészen fiatal karalábéhoz
egy két evőkanál vizet is adhatunk. Közben megszórjuk
apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Vigyázva kavargassuk,
hogy ne törjön össze. Lapos tűzálló tálba kiborítjuk, ráöntjük a
tojássárgával elkevert tejfölt és pár percre a sütőbe tesszük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu