Sárgarépa-főzelék
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
80 dkg sárgarépa
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
2 dkg liszt
2-3 dkg cukor
egy kis tej
1 dl tejföl
zöld
petrezselyem
só
Elkészítés:
A sárgarépát nagyon vékonyra szeleteljük és forró zsiradékban
kevés hús vagy csontlé hozzáadásával sóval, cukorral együtt
fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, még egy keveset
piritjuk, a liszttel lehintjük és tejjel felengedjük. Zöldpetrezselyemmel vagy citrom héjával ízesítjÜk. Tálaláskor hozzáadjuk a tejfölt, mely ízlés szerint el is hagyható.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu