Párolt tök vajas morzsával
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 1/2 kg gyenge spárgatök
5 dkg zsír vagy ola]
1/2 dkg só
3 dkg vaj
5 dkg morzsa
Elkészítés:
A tököt megtisztítjuk, belsejét kiszedjük, hosszában négyfelé,
majd ujjnyi darabokra vágjuk és megsózzuk. Sóban tartjuk kb.
1/2 óráig. A zsírt megforrósítjuk és a tököt beletesszük. Nagy
lángon, fedő alatt addig pároljuk, amíg átüvegesedik, közben
néhányszor megkevergetjük, vigyázva, hogy össze ne törjön. Ha
még lé van alatta, fedő nélkül is pároljuk. Tűzálló tálba tesszük,
vajban pirított morzsával megszórjuk és pár percre a sütőbe
tesszük. Önálló fogás vagy körítés, húsételek mellé.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu