Töltött kel
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
egy középnagyságú (kb. 1 kg) kelkáposzta
40 dkg
borjú- vagy sertéshús
2 1/2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír
4 dkg liszt
1 dl tejföl
10 dkg rizs
só
Elkészítés:
A kelkáposztát jól megmossuk és egészben hagyjuk.
A húst megdaráljuk, a zsiradék felén megfuttatott rizzsel összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük. A kel leveleit vigyázva
szétválasztjuk és a tölteléket egyenletesen elhelyezve közéje
rakjuk. Az egészet cérnával átkötözzük, és mély lábasban, forró,
sós vízbe téve, kb. egy óráig lassan főzzük. A maradék zsiradékból
a liszttel világos rántást készítünk, ezzel a levét berántjuk.
Tálaláskor egy kanál tejfölt adunk a levébe. . Ízesítő anyagai fokhagyma, kapor vagy majoranna, amit csak a végén adunk hozzá.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu