Lecsós padlizsánkrém

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg paprika (sárga)
20 dkg paradicsom
15 dkg vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma

bors
olívaolaj vagy napraforgó is jó
80 dkg padlizsán


Elkészítés:
A felkarikázott megmosott padlizsánt megmosom, megsózom, majd közel 1 órára félreteszem, hogy az esetleges kesernyés íz távozzon.Ezután kevés olajon elősütöm. Elkészítem a lecsót a szokásos módon... Az elősütött padlizsánt tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a lecsót, és sütőbe tesszük. Puhulásig kell sütni. Sülés után, rászórom az őrölt borsot, és a fokhagymát. Összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózom. Hűtőben kb. 1-2 órát állni hagyjuk, összeérni.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu