Töltött paradicsom

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
8 db középnagyságú paradicsom
12 dkg rizs
1/4 kg zöldborsó
2 keményre főtt tojás
5 dkg vaj
1 dl tejföl
1 kávéskanálnyi liszt
zöldpetrezselyem



Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, félretesszük. Belsejét a magjától megtisztítjuk és gyengén megsózzuk. Töltelék: a rízst 2 dkg vajon félpuhára pároljuk, a zőldborsót szintén megpároljuk. a főtt tojásokat apró kockákra vágjuk, s mindezeket gyengén összekavarjuk,és a paradicsomokat velük megtöltjük. A paradicsom fedőlapját visszahelyezzük, vajazott tűzálló tálba rakjuk, és forró sütőbe tesszük. A tejfölt egy kanál liszttel összekeverjük, a paradicsomokat vele leöntjük és ezzel is pár percig sütjük. Tálaláskor mindegyik paradicsom tetejére kis zöldpetrezselyem levelet helyezünk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu