Töltött paradicsom
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
8 db középnagyságú paradicsom
12 dkg rizs
1/4 kg
zöldborsó
2 keményre főtt tojás
5 dkg vaj
1 dl tejföl
1 kávéskanálnyi liszt
zöldpetrezselyem
só
Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, félretesszük. Belsejét a magjától
megtisztítjuk és gyengén megsózzuk. Töltelék: a rízst 2 dkg
vajon félpuhára pároljuk, a zőldborsót szintén megpároljuk. a
főtt tojásokat apró kockákra vágjuk, s mindezeket gyengén összekavarjuk,és a paradicsomokat velük megtöltjük. A paradicsom fedőlapját visszahelyezzük, vajazott tűzálló tálba rakjuk,
és forró sütőbe tesszük. A tejfölt egy kanál liszttel összekeverjük,
a paradicsomokat vele leöntjük és ezzel is pár percig sütjük.
Tálaláskor mindegyik paradicsom tetejére kis zöldpetrezselyem
levelet helyezünk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu