Túróval töltött tök

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2-3 salátauborka nagyságú gyenge kis tök
25 dkg tehéntúró (lehet a fele juhtúró)
2 tojás
5 dkg vaj
2 dl tejföl
zöld kapor



Elkészítés:
A meghámozott tököket nagyságuknak megfelelően keresztben két-három darabba vágjuk, belsejüket kikaparjuk és gyengén sós vízben, pár csepp ecettel csak addig főzzük, amíg átüvegesednek. Szűrőlapáttal kiszedjük, jól lecsurgatjuk, olajjal megkent lapos tűzálló tálba üregükkel felfelé helyezzük. A túrót szitán áttörjük, a vajjal, tojással, apróra vágott zöld kaporral elkeverjük, gyengén megsózzuk és a tökdarabokat megtöltjük. Tejföllel meglocsoljuk, és 15-20 percig középmeleg sütőben átsütjük. Hidegen is fogyasztható.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu