Túróval töltött tök
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
2-3 salátauborka nagyságú gyenge kis tök
25 dkg
tehéntúró (lehet a fele juhtúró)
2 tojás
5 dkg vaj
2 dl tejföl
zöld kapor
só
Elkészítés:
A meghámozott tököket nagyságuknak megfelelően keresztben
két-három darabba vágjuk, belsejüket kikaparjuk és gyengén
sós vízben, pár csepp ecettel csak addig főzzük, amíg átüvegesednek.
Szűrőlapáttal kiszedjük, jól lecsurgatjuk, olajjal megkent
lapos tűzálló tálba üregükkel felfelé helyezzük. A túrót szitán
áttörjük, a vajjal, tojással, apróra vágott zöld kaporral elkeverjük,
gyengén megsózzuk és a tökdarabokat megtöltjük.
Tejföllel meglocsoljuk, és 15-20 percig középmeleg sütőben átsütjük.
Hidegen is fogyasztható.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu