Hamis héjas
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 evőkanál ecet
6 evőkanál viz
kevés só. A
töltelékhez: szilvalekvár
mák
dió .A tetejére: vaniliás cukor
Elkészítés:
Előző nap összegyúrjuk a fenti tésztához valókat, és hűtőben pihentetjük.Másnap 2-3 mm-es vastagságúra
kinyújtjuk, és öt centis pogácsaszaggatóval
kerek formákat szúrunk ki belőle. Megtöltjük kemény szilvalekvárral
vagy mákos, diós töltelékkel.Kis kifliket formázunk. Sütőpapírral
kibélelt tepsiben, forró sütőben húsz percig sütjük, és forrón vaniliás
porcukorban megforgatjuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu