Hamis héjas

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 evőkanál ecet
6 evőkanál viz
kevés só. A töltelékhez: szilvalekvár
mák
dió .A tetejére: vaniliás cukor


Elkészítés:
Előző nap összegyúrjuk a fenti tésztához valókat, és hűtőben pihentetjük.Másnap 2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, és öt centis pogácsaszaggatóval kerek formákat szúrunk ki belőle. Megtöltjük kemény szilvalekvárral vagy mákos, diós töltelékkel.Kis kifliket formázunk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, forró sütőben húsz percig sütjük, és forrón vaniliás porcukorban megforgatjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu