Hússaláta
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
4 szem főtt burgonya
20 dkg főtt marhahús
2 kisebb ecetes
uborka
2 alma
15 dkg majonéz
1 dl kefír
1 tk. citromlé
1 tk. porcukor
2 tk. mustár
só
Elkészítés:
A hideg főtt burgonyát kis kockákra vágjuk. A marhahúst csíkokra metéljük,
az uborkát karikára vágjuk.Az almát felkockázzuk. Összekeverjük
a saláta hozzávalóit. A majonézt kikeverjük a kefirrel, majd citromlével,
porcukorral, mustárral és sóval ízesítjük. A majonézmártást a hússalátába forgatjuk, és harmínc percig érleljük. Salátával bélelt tálba halmozzuk.
Rozskenyeret kinálunk hozzá.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu