Főzött csokoládékrém

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
két egész tojás
két evőkanál liszt
20 dkg porcukor
három evőkanál kakaó
2 dl tej
egy darabka vanília
10dkg vaj


Elkészítés:
Az egész tojásokat elkeverjük a liszttel, a porcukorral és 1-2 kanál hideg tejjel. Hozzákeverjük a kakaóport, és felöntjük a vaníliával felfőzött tejjel, majd állandó keverés mellett - gyenge tűzön vagy gőz fölött - sűrűre főzzük. A tűzről levéve langyosra keverjük, teszünk bele 10 dkg vajat, és még 10-15 percig keverjük. Ha teljesen kihűlt, megkenjük a tortalapokat, és hidegre tesszük. Legjobb, ha elfogyasztása előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu