Főzött csokoládékrém
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
két egész tojás
két evőkanál liszt
20 dkg porcukor
három evőkanál kakaó
2 dl tej
egy darabka vanília
10dkg vaj
Elkészítés:
Az egész tojásokat elkeverjük a liszttel, a porcukorral és
1-2 kanál hideg tejjel. Hozzákeverjük a kakaóport, és felöntjük
a vaníliával felfőzött tejjel, majd állandó keverés
mellett - gyenge tűzön vagy gőz fölött - sűrűre főzzük.
A tűzről levéve langyosra keverjük, teszünk bele 10 dkg vajat,
és még 10-15 percig keverjük. Ha teljesen kihűlt, megkenjük
a tortalapokat, és hidegre tesszük. Legjobb, ha elfogyasztása
előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu