Bográcsgulyás
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
60 dkg marhahús
3 evőkanál olaj vagy
5 dkg zsír
1 fej hagyma
80 dkg burgonya
zöldpaprika
1 db paradicsom
pirospaprika
só.Csipetkének 15 dkg liszt
egy fél vagy egy kís tojás.
Elkészítés:
A húst úgy készítjük elő, mint a pörköltet. Mikor a hús majdnem
puha, bőven felengedjük vízzel és kockára vágott burgonyát
teszünk bele, amivel csendesen tovább főzzük. Befejezés
előtt néhány perccel csipetkét főzünk bele, vigyázva kevergetjük,
hogy a burgonya és a csipetke egyenletesen legyen elosztva.
A bogrács gulyás főleg a sűrűségevel különbözik a gulyáslevestől,
A bográcsgulyás ősi magyar étel, aminek vidékenként igen
sok változata van, aszerint, hogy mit adnak a pörkölt húshoz.
A szegedi gulyáshoz a burgonyával egyidőben szeletekre vágott
édes káposztát adnak. A csángógulyás burgonya helyett savanyú
káposztával és rizzsel készül, a palócgulyás zöldbabbal és tejföllel.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu