Cipóban sült csülök

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kisebb füstölt csülök
45 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dl tej
1/2 dkg vaj
1 tojás
kevés só
csipetnyi cukor
szezámmag
sajt
mustár


Elkészítés:
A jól megmosott füstölt csülköt takarékláng fölött puhára főzzük, lefejtjük a csontjáról és hagyjuk kihűlni. A lisztből, élesztőből, tejből, vajból, és egy csipetnyi cukorból kelt tésztát készítünk. Ha kellőképpen összegyúrtuk, meleg helyen állni hagyjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, közepén felhalmozzuk a főtt csülköt, meggkenjük mustárral, rászórjuk a sajtot, majd szorosan begöngyöljük a tésztába. Tetejét tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal, és közepesen meleg sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu