Stefániasült
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
80 dkg egyetlen nagy szeletre vágott felsál
3 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír
25 dkg őrölt sertéshús
1 tejben áztatott
kifacsart és összemorzsolt zsemle
1 nyers tojás
3-4 keményre főtt tojás
só
Elkészítés:
Hártyáitól teljesen megtisztítva jól kiverjük, a deszkára négyszög
alakban helyezzük és besózzuk. A darált húst zsemlével, a tojással
és a törött borssal összegyúrva a húsra simítjuk. Helyezzünk
a hús közepére hosszába 3-4 keményre főtt tojást, csavarjuk
göngyölegbe, kötözzük jól össze, mint a sonkát és olyan
eljárással pároljuk és süssük, mint a fehérpecsenyét. Tálaláskor
rozsdamártást készítünk hozzá. A húst ujjnyi szeletekre vágva,
hosszában a tálra helyezzük, hogy a főtt tojás is látsszon és a
rozsdamártást aláőntjük. Bármilyen burgonya vagy rizskörettel
tálalhatjuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu