Stefániasült

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
80 dkg egyetlen nagy szeletre vágott felsál
3 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír
25 dkg őrölt sertéshús
1 tejben áztatott
kifacsart és összemorzsolt zsemle
1 nyers tojás
3-4 keményre főtt tojás



Elkészítés:
Hártyáitól teljesen megtisztítva jól kiverjük, a deszkára négyszög alakban helyezzük és besózzuk. A darált húst zsemlével, a tojással és a törött borssal összegyúrva a húsra simítjuk. Helyezzünk a hús közepére hosszába 3-4 keményre főtt tojást, csavarjuk göngyölegbe, kötözzük jól össze, mint a sonkát és olyan eljárással pároljuk és süssük, mint a fehérpecsenyét. Tálaláskor rozsdamártást készítünk hozzá. A húst ujjnyi szeletekre vágva, hosszában a tálra helyezzük, hogy a főtt tojás is látsszon és a rozsdamártást aláőntjük. Bármilyen burgonya vagy rizskörettel tálalhatjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu