Bécsi szelet (rántott szelet)
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
Borjúborda vagy felsálszeletet vásárolunk 12-15 dekás szeletet
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj vagy zsír
Elkészítés:
Borjúborda vagy felsálszeletet vásárolunk, fejenként 2-2 12-
15 dekás szeletet, és a hártyáktól megtisztítva, besózzuk. 10 percig
állni hagyjuk, majd bemártjuk lisztbe, felvert tojásba és
, zsemlemorzsába, és bő forró olajban vagy zsírban ropogósra kisütjük.
Burgonyapürével körítjűk, és vékonyan felszelt citromkarikákkal díszítjük. Adhatjuk a citromot cikkekre vágva is hozzá. Finom, ha fogyasztás előtt megöntözzük a levével.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu