Bécsi szelet (rántott szelet)

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Borjúborda vagy felsálszeletet vásárolunk 12-15 dekás szeletet
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj vagy zsír


Elkészítés:
Borjúborda vagy felsálszeletet vásárolunk, fejenként 2-2 12- 15 dekás szeletet, és a hártyáktól megtisztítva, besózzuk. 10 percig állni hagyjuk, majd bemártjuk lisztbe, felvert tojásba és , zsemlemorzsába, és bő forró olajban vagy zsírban ropogósra kisütjük. Burgonyapürével körítjűk, és vékonyan felszelt citromkarikákkal díszítjük. Adhatjuk a citromot cikkekre vágva is hozzá. Finom, ha fogyasztás előtt megöntözzük a levével.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu