Burgonya-sajt leves

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 evőkanál vaj
1 közepes fehér hagyma
vékonyra szeletelve
1 nagy fokhagyma gerezd
6 burgonya
megtisztítva
vékonyra szeletelve
3 csésze víz
2 csésze teljes tej
2 csésze reszelt cheddar sajt
só ízlés szerint


Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat egy leveses fazékban, és süsse a hagymát 3 percig (ne hagyja, hogy a hagyma barna legyen). Hozzáadjuk a fokhagymát, és tovább pirítjuk 1-2 percig. Hozzáadjuk a burgonyát, és a vízet. Forraljuk,alacsony hőmérsékleten pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul. Erőteljesen elkeverni egy kanállal, adjunk hozzá tejet és a fűszereket. Főzzük közepes lángon, amíg a tej kezd forrni, majd hozzáadjuk a sajtot, és keverjük, amíg elolvad. Ne forraljuk erőteljesen - ez okozhat gondot a sajtnak (csomóssá válik)


Egy szép nagy adag leves, egy hideg időben.:)

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu