Feketeerdő szelet
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás
30 dkg porcukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
só
6 evőkanál forró víz
A töltelékhez:
1 kg magozott nyers meggy
5 dl víz
40 dkg cukor
2 csomag eperízű puding
2 dl tejszín
kevés tortadara
Elkészítés:
A tojás sárgáját forró vízzel és porcukorral habosra keverem.
A listbe teszem bele a sütőport. A már előkészített tojás sárgáját összekeverem a sütőporos lisztel. A fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verem.
Ezután a lisztes masszához keverem. 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütöm.
A töltelék: A mag nélküli meggyet 1/2 vízzel és 40 dkg cukorral puhára főzöm. 3 csom epres pudingot 3 dl vízzel elkeverek, a tűzről levett főtt meggyhez keverem, majd pár percre még visszateszem főni, hogy besűrüsödjön.
A piskótába annyi forró tölteléket teszek, hogy a maradék tölteléket a tetejét is befedje. A tejszínt felverem és a töltelékre teszem, elsimítom. Tortadarával szórom meg.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu