Feketeerdő szelet

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A tésztához: 6 db tojás
30 dkg porcukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor

6 evőkanál forró víz


A töltelékhez: 1 kg magozott nyers meggy
5 dl víz
40 dkg cukor
2 csomag eperízű puding
2 dl tejszín
kevés tortadara


Elkészítés:
A tojás sárgáját forró vízzel és porcukorral habosra keverem. A listbe teszem bele a sütőport. A már előkészített tojás sárgáját összekeverem a sütőporos lisztel. A fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verem. Ezután a lisztes masszához keverem. 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütöm. A töltelék: A mag nélküli meggyet 1/2 vízzel és 40 dkg cukorral puhára főzöm. 3 csom epres pudingot 3 dl vízzel elkeverek, a tűzről levett főtt meggyhez keverem, majd pár percre még visszateszem főni, hogy besűrüsödjön. A piskótába annyi forró tölteléket teszek, hogy a maradék tölteléket a tetejét is befedje. A tejszínt felverem és a töltelékre teszem, elsimítom. Tortadarával szórom meg.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu