Rizstorta
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
csipetnyi só
6 dkg vaj
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
1 dkg élesztő
A töltelékhez:
10 dkg kerek szemű rizs
7.5 dl tej
fél rúd vanília
7.5 dkg cukor
5 dkg vaj
2 tojás
3 piskótadarabka vagy puha keksz
10 dkg mandulaforgács
A tetejére:
1 tojássárgája
1 darabka piskóta
Elkészítés:
Lisztet, a sóval, vajjal, tojással, cukorral összegyúrjuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
A kidolgozott tésztából kicsi golyókat formázunk. Kelesztjük kb 2 órát meleg helyen.
A rizsát pár percre sós vízbe áztatjuk. A tejbe tesszük a vaníliarudat és felforraljuk. Ezután tesszük bele a rizst. Addig főzzük amíg a tejet mindet magába nem szívja.
Ezután adjuk hozzá a vajat, cukrot,tojássárgákat, az elmorzsolt piskótát,mandulát. A legvégén a kemény habbá vert habot is.A tésztát a kivajazott tortaformába tesszük. Rizzsel töltjük meg.
A tetejét 1 tojássárgájával összekevert, elmorzsolt piskótával megkenjük
Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu