Rizstorta

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg liszt
csipetnyi só
6 dkg vaj
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
1 dkg élesztő
A töltelékhez: 10 dkg kerek szemű rizs
7.5 dl tej
fél rúd vanília
7.5 dkg cukor
5 dkg vaj
2 tojás
3 piskótadarabka vagy puha keksz
10 dkg mandulaforgács
A tetejére: 1 tojássárgája
1 darabka piskóta


Elkészítés:
Lisztet, a sóval, vajjal, tojással, cukorral összegyúrjuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A kidolgozott tésztából kicsi golyókat formázunk. Kelesztjük kb 2 órát meleg helyen. A rizsát pár percre sós vízbe áztatjuk. A tejbe tesszük a vaníliarudat és felforraljuk. Ezután tesszük bele a rizst. Addig főzzük amíg a tejet mindet magába nem szívja. Ezután adjuk hozzá a vajat, cukrot,tojássárgákat, az elmorzsolt piskótát,mandulát. A legvégén a kemény habbá vert habot is.A tésztát a kivajazott tortaformába tesszük. Rizzsel töltjük meg. A tetejét 1 tojássárgájával összekevert, elmorzsolt piskótával megkenjük Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu