Sütőtökös torta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

3 tojás
20 dkg porcukor
1.75 dl olaj
5 evőkanál narancslé
20 dkg reszelt sütőtök (almareszelővel)
25 dkg liszt
1 csipetnyi só
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
10 dkg mazsola
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg durvára darált dió

Krém:

2 tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál liszt
5 dl tej
1 csomag vanília ízű pudingpor (vagy tejszín ízű)
1 citrom leve és reszelt héja
25 dkg krémsajt (vagy krémtúró)
10 dkg vaj


Elkészítés:
Habosra keverjük a tojásokat, a sóval és a cukorral. Közben csorgatunk bele egy kis olajat. Ezután hozzáadjuk a narancslével elkevert lereszelt tököt, és az egymással elkevert összes száraz adalékot A torta formába sütőpapírt teszünk. Beletesszük a kikevert masszát. Előmelegített kb. 180 fokos sütőben sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük le, hogy kellően megsült-e már. Hagyjuk egy kicsit hűlni, és csak ezután szedjük ki a formából. A krém: A tojásokat kikeverjük a cukorral, lisztel, pudingporral, tejjel. Kis lángon folyamatosan kevergetjük. Akkor jó amikor besűrűsödik. Időnként megkavargatva kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, fokozatosan hozzáadjuk a krémsajtot, a citrom levét és héját, a tojásos masszát, és egyneműre keverjük. A kihűlt tortalapot kettévágjuk. A krém egyik felét bele a másikat rá helyezzük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu