Almás krémes piskóta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A piskótához:

7 db tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rum
1 kg savanykás alma

Krémhez: 20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 és fél dl tej
1 csomag vaníliás puding

Mázhoz: 1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabevonó.


Elkészítés:
A tepsit alufóliával béleljük ki. Erre tesszük az almát.Az almát előtte vékonyra szeljük. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá.Ezután tesszük bele: cukrot a tojássárgáját és végül a lisztet.A kész masszából a felét az almára tesszük. A megmaradt felébe tesszük a kakaóport és a rumot. Ezt tesszük rá a sárga masszára . Előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig.Sülés után fordítva tesszük ki az asztalra. Tehát az almás fele van felül. Megkenjük a krémmel és végül csokoládéval vonjuk be. Krém: A margarint habosra keverjük a porcukorral. A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu