Csirke tejszínes-diós mártásban
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell vagy felső comb kicsontozva
2 fej hagyma
4 dl félédes fehérbor
3-4 dl tejszín
10 dkg dió
3 db savanyú alma
méz
só
liszt
Elkészítés:
A hagymát felkarikázzuk. A csirkét megsózzuk. Egy tálban felrétegezzük
egészet meglocsoljuk a borral, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Pácolás után tesszük bele a tepsibe az előzőleg kimagozott mézzel megkent almákkal.
A leszűrt pácléből kicsit öntünk alá, és előmelegített sütőbe (közepes fokozat) toljuk. A maradék páclével sütés közben meglocsolgatjuk.
Egy serpenyőben illatosra pirítjuk a diót.
A tejszínt forraljuk és sót teszünk bele.Ehhez adjuk hozzá a diót.Így, kis lángon főzzük sűrűre. Ha szükséges, kevés lisztet adunk hozzá, hogy ne legyen olyan híg. A csirkét és az almákat tálra szedjük, a mártást külön csészében kínáljuk mellé.
Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu