Csirke tejszínes-diós mártásban

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell vagy felső comb kicsontozva
2 fej hagyma
4 dl félédes fehérbor
3-4 dl tejszín
10 dkg dió
3 db savanyú alma
méz

liszt


Elkészítés:
A hagymát felkarikázzuk. A csirkét megsózzuk. Egy tálban felrétegezzük egészet meglocsoljuk a borral, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Pácolás után tesszük bele a tepsibe az előzőleg kimagozott mézzel megkent almákkal. A leszűrt pácléből kicsit öntünk alá, és előmelegített sütőbe (közepes fokozat) toljuk. A maradék páclével sütés közben meglocsolgatjuk. Egy serpenyőben illatosra pirítjuk a diót. A tejszínt forraljuk és sót teszünk bele.Ehhez adjuk hozzá a diót.Így, kis lángon főzzük sűrűre. Ha szükséges, kevés lisztet adunk hozzá, hogy ne legyen olyan híg. A csirkét és az almákat tálra szedjük, a mártást külön csészében kínáljuk mellé.


Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu