Epres Charlotte torta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
tojás
cukor
liszt
tejszinhab
zselatin
eper
kakaó
lekvár


Elkészítés:
Epres Charlotte torta Recept:5 tojásból 2 kerek piskótát sütünk torta formába, az egyik legyen kissebb pár centivel. Ezek lesznek a közepe és az alja. 4 tojásból sütünk még egy piskóta lapot(4 tojás, 13 dkg cukor, 13dkg rétesliszt, 1/5 sütőpor,4 kanál víz).amit még melegen azonnal feltekerünk és ha kihűlt megkenjük sárgabarack lekvárral. Epekrém hozzávalói: 4 dl habbávert tejszín.(hulala) 8 dkg cukor, 25dkg epervelő,1 citrom leve,1 dkg zselatin 1dl eperlébe felolvasztva, 10-15 dkg kockára vágott eper.Lehet kompót, is így télen. A tejszínhabba belekeverjük a cukrot, az epervelőt, a citrom levét, a feldarabolt epret és végül az olvasztott zselatint. Csokikrém: 4 dl habbávert tejszínhez hozzákeverünk, 6dkg kakaóport,( vagy 5 dkg olvasztott csoki), 6dkg porcukorot, 1 dkg zselatint 1 dl vizbe felolvasztva. Egy mélyebb tálat kibélelünk folpackkal, kirakjuk a 0,5cm vastagra felszeletelt lekváos piskótával, belesimitjuk az epres habot,letakarjuk a kissebbik tortalappal,ráöntjük a csokis krémet majd lezárjuk a nagyobbik tortalappal. 2-3 órára hűtőbe tesszük és utána átfordítjuk egy lapos tányérra.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu