Citromos mignon II
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
Piskóta
4 tojás
120g liszt
120g cukor
pár csepp ecet
4 kk. olaj
Citromkrém
125g vaj
175g cukor
1 tasak vanillincukor
4 tojássárgája
125g citromlé
Elkészítés:
Elkészítem a piskóta tésztát a szokásos módon.
Vízgőz felett felolvasztom a vajat, és beleteszem a cukrot. Egyesével
teszem bele a tojás sárgáját, és habverővel folyamatosan keverem amíg sűrű folyós krémmé válik.
Belecsorgatom a citromlevet is, kevergetem és majdnem forrásig melegítem.
Pogácsa szaggatóval kiszúrom a minyon formákat, és egy késsel három felé vágom.
Az elő piskóta szeletre teszem a citromos krémet. Így rétegezem tovább. Ezután érdemes 20-30 percet várni, hogy a krém megdermedjen a hűtőben
A külső citromos máz:
Kb. 5 ek. citrom levet összekeverünk 23 dkg porcukorral. Egyesével próbáljuk meg bevonni a mázzal őket.
Elsőnek az oldalát forgatom bele, majd egy tálcára teszem, és a tetejére is folyatok a citromos mázból. Érdemes az oldalára egy kicsit folyósabb cukormázat keverni, könnyebb vele dolgozni. A minyonok tetejére újra keverek egy adag, sűrűbb cukormázat, és ezt csorgatom mindegyikre.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu