Diótorta

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Tortalaphoz
5 tojás
25 dkg darált dió
15 dkg cukor

1 kk sütőpor
Krémhez
20 dkg darált dió
1 evőkanál liszt
2.5 dl tej
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg margarin
Díszítéshez
2 dl habtejszín
5 dkg darált dió


Elkészítés:
Tojás fehérjét a cukorral együtt kemény habbá verjük. A sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk. Előmelegített sütőben kb. 160 fokon sütjük meg. kb. 40 perc a sütési idő. Lisztezett tortaformába sütjük ki. Tűpróbával ellenőrizzük! Krém:
A tejbe teszünk cukrot, citrom héjat. Így kezdjük forralni. Mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót.Így hagyjuk felforrni. Ezután hagyjuk kihűlni. A 10 dkg margarint habosra kikavarjuk és összevegyítjük a diós krémmel. A tortát esszel a kész krémmel töltjük meg. Tehetünk rá tejszínhabot, darált diót a tetejére.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu