Diótorta
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
Tortalaphoz
5 tojás
25 dkg darált dió
15 dkg cukor
só
1 kk sütőpor
Krémhez
20 dkg darált dió
1 evőkanál liszt
2.5 dl tej
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg margarin
Díszítéshez
2 dl habtejszín
5 dkg darált dió
Elkészítés:
Tojás fehérjét a cukorral együtt kemény habbá verjük.
A sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk.
Előmelegített sütőben kb. 160 fokon sütjük meg. kb. 40 perc a sütési idő. Lisztezett tortaformába sütjük ki. Tűpróbával ellenőrizzük!
Krém:
A tejbe teszünk cukrot, citrom héjat. Így kezdjük forralni. Mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót.Így hagyjuk felforrni. Ezután hagyjuk kihűlni.
A 10 dkg margarint habosra kikavarjuk és összevegyítjük a diós krémmel. A tortát esszel a kész krémmel töltjük meg. Tehetünk rá tejszínhabot, darált diót a tetejére.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu