Gesztenyetorta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Tésztához
6 tojás
6 púpos ek porcukor
6 ek liszt
1 tk sütőpor
citromhéj
Töltelékhez
25 dkg gesztenyepüré
2 ek porcukor
1 dl tejszín
2 ek rum
10 dkg vaj
csokoládéreszelék


Elkészítés:
Porcukorral a tojásokat kemény habbá verjük fel. Összekeverjük:liszt, sütőpor, reszelt citromhéj A lisztet, reszelt citromhéjat és a sütőport összekeverjük.Ezután lazán beleforgatjuk a felvert tojásokba. Előmelegített sütőben sütjük ki. Kb. 200 fokon kb. 5 percig. Ezután egy kicsit alacsonyabb hőfokon kb. 170 fokon sütjük kb. 10 percig. A megsült piskótát hagyjuk kihűlni. 3 részre vágjuk szét. Közé kenjük a tölteléket.
Töltelék: A porcukrot, a vajat habosra keverjük. Utána hozzáadjuk:rum, gesztenyemassza. Jól eldolgozzuk. Ezután kemény habbá vert tejszínnel lazán elvegyítjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu