Kakaós kalács

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás sárgája
4 dl tej

6 dkg cukor
2 evőkanál étolaj
5 dkg élesztő
60 dkg liszt
A krémhez:
25 dkg margarin
3 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukor
3 evőkanál kakaó


Elkészítés:
A megfuttatott élesztőt összedolgozzuk a tésztához való összes alapanyagával. Összegyúrás után kis cipókat készítünk Pl.: 6 darabot. Ezután hagyjuk pihenni a tésztát, kb.: fél órát. A krém: a margarint megolvasztjuk és belekeverjük a cukrot, kakaóport, vaníliás cukrot. (a krém ne legyen teljesen folyékony, nem baj, ha a cukor kristályos marad!). A cipókat vékonyra nyújtjuk ki. Megkenjük az előzőleg elkészített krémmel és felcsavarjuk őket egyesével. Pl.: 3-3 tekercset összefonunk. Amikor kész, akkor megkenjük tojással a tetejét. Ismét pihenni adjuk, kb.: fél órát. ( szobahőmérsékleten )A sütés előtt a tepsit kivajazzuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 -40 percig sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu