Kinder Bueno

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Lapok:
6 tojásfehérje
7 dkg cukor
1 ek olaj
2 dkg liszt
1 dkg zsemlemorzsa
1/2 cs sütőpor 11 dkg vágott dió
Krém:
0.5 liter tej
6 tojássárgája
25 dkg cukor
1 cs vaníliás puding
3 dkg liszt
10 dkg olvasztott csoki
25 dkg vaj Ezek is kellenek még: kb. 10 dkg háztartási keksz
kevés tej
20 dkg mogyorókrém
2 dl tejszín


Elkészítés:
A habot elkészítjük:Cukrot és a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Ezután adjuk hozzá:liszt, sütőpor, zsemlemorzsa, olaj. Amikor ez megvan akkor tepsibe tesszük. Megszórhatjuk dióval. ( Úgy finomabb ) Előmelegített sütőben kb. 180 fokon, kb. fél óráig sütjük. A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel.
A krém:Simára keverjük a következőket a krémhez:tojássárgákat, pudingport, lisztet kevés tejjel. A maradék tejet a cukorral felforraljuk Az előbb kapott pudingos masszát hozzáadjuk a tejhez. Fontos, hogy folyamatos kevergetés mellett. ( Amíg besűrűsödik ). A kész krémet 2 részre osztjuk szét. Az egyik feléhez hozzáadjuk az olvasztott csokit. A vajat simára keverjük és elfelezzük.Az egyik felét a csokis krémhez adjuk, a másikat a sárgához. A sárga krémmel kenjük meg a mogyoróvajas tésztát. Tejben áztatjuk meg a kekszet. Így borítjuk be a süteményt. Erre kekszes részre kerül a csokis krém.A 2 dl tejszínt habbá verjük, és a sütemény tetejére simítjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu