Gesztenye rolád

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A roládhoz:
4 db tojás
8 dkg liszt
8 dkg cukor
2 evőkanál víz

A töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza
2.5 dl tejföl
1-2 evőkanál porcukor
2-3 evőkanál rum
1 marék meggybefőtt magozva


Elkészítés:
A tojássárgáját kevés cukorral habossá verjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sót. A tojásfehérjét is habbá verjük. Amikor ez is megvan finoman összekeverjük az előző masszával. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Amikor kivettük a sütőből feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. A kimagozott meggyet rumba áztatjuk. Utána lecsepegtetjük róla. A gesztenyét hagyjuk kiolvadni. Ehhez adjuk hozzá:porcukor,tejföl, rum.Összedolgozzuk. Az így kapott masszát kenjük a tésztára. A meggyet a tésztánkra kb 4 centiként helyezzük el. Kevés masszát hagyunk a külsejére.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu