Gesztenyekrémes rolád

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A piskóta:
6 tojás
6 ek cukor
3 ek kakaópor
6 ek rétesliszt
3 ek rum
1/2 kk szódabikarbóna

Krémhez:
1 tojás
2 ek étkezési keményítő (esetleg vaníliás vagy tejszínes pudingpor)
3 dl tejszín
4 ek cukor
1 ek vaníliás cukor
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg vaj


Elkészítés:
A piskóta:A piskóta összetevőit összegyúrjuk a rétesliszt és a tojásfehérjéből készült hab kihagyásával. Amikor megvagyunk csak ezután adjuk hozzá az előzőekben kihagyott 2 összetevőt. ( tojásfehérjehab és rétesliszt. )Amikor megsült egy vizes konyharuhával felcsavarjuk. Így hagyjuk hagy hűljön ki. A krém: A tojást felverjük. Majd összekeverjük a keményítővel és a tejszínnel. Folyamatosan kell kevergetni. Addig főzzük amíg be nem sűrűsödik. Teszünk még bele cukrot is. Így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, adjuk hozzá a gesztenyét és a vajat. Alaposan kihabosítjuk. Amikor minden kihűlt, akkor a tésztát kicsavarjuk és a krémet tesszük bele, és újra felcsavarjuk. A tetejére szórhatunk gesztenye forgácsot is.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu