Banános tekercs

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
Piskótához:
5 tojásfehérje
4 tojássárgája
4 evőkanál cukor
1.5 evőkanál liszt
1.5 evőkanál kakaó
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
Krémhez: 1.5 dl tej
1 púpos evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg vagy vaj
10 dkg porcukor
2 banán


Elkészítés:
A tojásfehérjéből habot készítünk. Ezután adjuk hozzá, és keverjük tovább a tojássárgájával és a cukorral. Amikor ezzel is megvagyunk hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, szódabikarbonát. A tepsit sütés előtt kivajazzuk. Előmelegített sütőben sütjük meg a piskótát. Porcukrozott alufóliára borítjuk, melegen feltekerük, és így kihűtjük. A krém: tejjel felfőzzük a lisztet, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk kihűlni. Ezt követően fogjuk habosra verni, de előtte hozzáadjuk a vajat, porcukrot. A piskótát ezzel a krémmel megkenjük, a hosszanti szélére fektetjük a 2 banánt, és feltekerjük. Pihenni hagyjuk pár órára a hűtőben.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu