Harisa

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
5 dl joghurt
40 dkg cukor
40 dkg buzadara
1 tk sütőpor
1 csomag vaniliás cukor
vaj
kókuszreszelék


Elkészítés:
A joghurtot a cukrot, a búzadarát,a sütőport és a vaniliás cukrot tálban simára keverjük. Ha túl sürü, vagy híg, adjunk hozzá még joghurtot vagy búzadarát. Kivajazott tűzálló tálba öntjük úgy, hogy a sütemény 5 cm magas legyen. Kis lángon 3-4 órán át sütjük. Amikor elkészült 2 dl vizből és 2 ek. cukorból szirupot főzünk és a forró süteményre öntjük. Megszórjuk kókuszreszelékkel. Diszíthetjük mandula- darabokkal.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu