Túrós-almás

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg liszt
fél kávéskanál sütőpor
l narancs héja
l savanykás alma
2 db tojás
23 dkg cukor
2 tasak vaniliás cukor
fél dl tej
3 evőkanál rum


Elkészítés:
A túrót keverőtálba tesszük. A lisztet a sütőporral elkeverjük. A túróhoz adjuk a tojásokat, a cukrot, a vaniliás cukrot, a tejet, és a rumot, majd simára krémesre keverjük. Belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a lisztet, végül az apró kockára vágott almát. Olajat felforrósítunk és kanállal diónyi halmokat szaggatunk bele. Mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Fahéjas porcukorral tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu