Francia krémes

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg finomliszt
1 tojás sárgája
1 egész tojás
5 dkg sütőmargarin
5 dkg porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez:
1 l tej
2 csomag vaníliás főzős pudingpor
3 tojás sárgája
2 evőkanál finomliszt
15 dkg porcukor
10 dkg sütőmargarin
Habhoz:
0.5 l tejszín
4 evőkanál kristálycukor
A mázhoz:
15 dkg ét tortabevonó
1 dl étolaj


Elkészítés:
Gőz felett a tészta összetevőit felmelegítjük( a liszt kivételével ). Ha már megolvadt akkor adjuk hozzá csak a lisztet. Két lapot nyújtunk belőle. Előmelegített sütőben a tepsi hátulján sütjük meg. ( 2 lapot kell sütni ) A tejből, tojássárgájából, lisztből és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk kihűlni. Amikor már kihűlt hozzáadjuk a porcukorral kikever sütőmargarint. Addig keverjük amíg sima nem lesz. Az egyik lapra rakjuk a kihűlt krémet. Erre jön a felvert cukrozott hab. Erre jön a második lap. Mehet rá a csoki... A hűtőben kb. hagyjuk pihenni.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu